Hämeenkyrön Sanomat on aina silloin tällöin julkaissut uutisia 90 vuoden takaa. Haukijärveä koskevia juttuja ei ole montaa kertaa ollut joukossa. Korjataan asia nyt muutamassa blogiteksitissä. Kaikki tässä kerrotut tiedot ovat peräisin Hämeenkyrön Sanomista. Mitä siis kylässä tapahtui vuonna 1922, jolloin lehti alkoi ilmestyä?

Seurakunnallisissa ilmoituksissa oli mukana muutamia kyläläisiä. Maallisen matkansa päähän tulivat Taavetti Kivelä, Matti Huippula, Kustaava Mäensivu ja pienenä kuollut Antti Valkama. Avioliittoon kuulutettiin Lauri Vilhelm Mustasilta ja Aino Agaatta Virtanen, Väinö Salomäki ja Aina Jokinen sekä Niilo Jaakkola ja Iida Martta Linnusmäki. Lisäksi naimakirjan Mouhijärvellä avioitumista varten otti Vilho Mäkelä (Kivelä). Seurakunnasta muuttivat Hilma Martta Rajala Tampereelle ja Aina Keskinen Suoniemelle. Viimeksi mainittu lienee ollut Juho Vilhelm Keskisen leski.

Pikku-uutiset käsittelivät moninaisia asioita. Huutokauppoja pidettiin tuolloin ahkerasti. Sellainen oli Viitaniemessä ja Peltomaassa, lisäksi Teliniemessä pidettiin Poutalaa koskeva huutokauppa. Hugo Sillanpää tuli valituksi kirkkovaltuustoon. Arvi Heikkinen lunasti Peltomaan torpan itselleen. Karoliina Matintytär sai sukunimen Vuorenmaa, sukunimi kun piti kaikilla vuoden 1921 jälkeen oleman. Kiertokoulua pidettiin ainakin Yliviidanojan talossa. Jopa Sigrid Estlanderin ja Arvo Emil Antilan isorokkorokotuksesta tai paremminkin sen puuttumisesta muistutettiin lehdessä.

Sivusto toivottaa kaikille lukijoilleen aurinkoista pääsiäisaikaa tämän maatalouskerholehdestä peräisin olevan kuvan myötä.

f989c4c3817763761208cc20cd601702.jpg

Lisätietoja