Jatketaan vielä sarjaa 90 vuoden takaisista uutisista, jotka Hämeenkyrön Sanomat on julkaissut. Olemme päässeet vuoteen 1924. Tämän jälkeen pidämme sarjassa vuoden tauon. Matkansa päähän tulivat tuona vuonna Kalle Mäkelä, Taavetti Kinkki, Vilho Kanerva sekä Paavo Kanerva. Kanervan perhe menetti siis kaksi poikaa samana vuonna. Kuulutuksen avioliittoa varten ottivat Mikko Arvid Heikkinen ja Aina Perttu, Hugo Selkee ja Lempi Kaipila, Erik Kanerva ja Johanna Haukipää sekä Toivo Mäkinen ja Lempi Antila.

Juho ja Matilda Peltoniemi viettivät kultahääpäiväänsä. Hugo Sillanpää tuli valituksi kirkkovaltuustoon. Hän sai myös Hierulta huomionosoituksena rahalahjan oltuaan yhtiön palveluksessa 10 vuotta. Malakias Mäkelä valittiin kunnanvaltuustoon.

57fd85f9699a5c1bb292a5d1b35b9ed1.jpg

Näin vuodenaikaan sopivasti kuva maatalouskerholehden takakannesta

Huutokaupat olivat 1924 vähissä. Hillun Jokelassa sentään pidettiin heinähuutokauppa. Työväenyhdistys ilmoitti vain yksistä iltamista. Ne pidettiin pääsiäisen aikaan. Luultavasti niitä kuitenkin järjestettiin useammat, mutta mainonta hoidettiin muulla tavalla. Uus-Pukarantien kunnostamista suunniteltiin ja sitä varten pidettiin kokous. Kiertokoulu toimi Peltolassa.

Lisätietoja