Yritämme taas kuvan tunnistamista. Kuvan omistaja ei halua nimeään julkisuuteen, mutta on antanut luvan kuvan käyttämiseen tässä blogitekstissä. Hänen käsityksensä mukaan se voisi liittyä Ristilään. Mahdollisuudet henkilön tunnistamiseen perustuvat lähinnä siihen, että jollakin olisi sama valokuva albumissaan varustettuna tarkemmilla tiedoilla. Yhteyttä voi ottaa alla olevalla kommenttilomakkeella, palautelomakkeella tai sähköpostitse.

b_0_0_0_10_images_stories_kuvat_ristila1.jpg

Kuva on selvästi vanha. Se on otettu Rasmussenin kuvaamossa Tampereella. Se avasi ovensa joko 1886 tai 1888, tiedot hiukan vaihtelevat eri lähteissä. Kyseessä on pahville kiinnitetty ns. käyntikorttikuva. Niiden suosio oli suurimmillaan 1800-luvun lopussa ja 1900-luvun parilla ensimmäisellä vuosikymmenellä. Ehkä tavallinen väki harrasti niitä enemmän vasta 1900-luvun puolella. Kuvassa olevan ikää on hiukan vaikea arvioida, koska kova ruumiillinen työ vanhensi ihmisiä nopeasti. Ehkä hän on kuitenkin jo ylittänyt 30 ikävuoden rajan. Vaatetus sopisi niin ikään 1900-luvun alkuun. Hame on pitkä ja harteilla on huivi. 

Jos lähdemme siitä, että kuvan henkilö on lähtöisin Ristilästä, tulevat kyseeseen lähinnä tyttäret Iida, Vilhelmiina tai Hilma. Heidän äitinsä Eeva Karoliina ei oikein ikänsä puolesta tuntuisi sopivalta. Iidan puoliso oli räätäli, joten hänellä olisi voinut olla juhla-asu laittaa kuvaan. Ehkä vielä parempi arvaus voisi olla Hilma, joka asui Tampereella. Hän sopisi myös ikänsä puolesta parhaiten. Mutta mahdollisia ovat tietysti myös poikien puolisot. Juho ja Jaakko asuivat Tampereella. Naisen vasemmassa pikkusormessa lienee sormus. Pieneksi käynyt vihkisormus? Kaikki tiedot (myös jonkun edellä mainitun henkilön pois sulkevat) ovat tervetulleita.

Lisätietoja