Taannoin pengoin Haukijärven koulun arkistoa Hämeenkyrön kunnan arkistossa. Vastaan tuli kirjanen, jonka otsikkona oli "Haukijärven koulun opettajain nimikirja ja koulun historiaa". Tällä kertaa hiukan lisätietoa koulun muutamista opettajista. Muuhun historiaan palattakoon myöhemmin. Kirjaan ovat tietoja kirjanneet ainakin Kerttu Lehtosalo ja Tauno Heikkilä, joka ilmeisesti vastasi koulun 50-vuotisjuhlien järjestelyistä. Mennään aikajärjestyksessä.

Hilja Tättälä oli suorittanut Jyväskylän seminaarissa käsityönopettajan tutkinnon. Amanda Unto valmistui Sortavalan seminaarista 1899. Haukijärveltä lähdettyään hän viihtyi Nakkilan Arantilan koulussa vuoteen 1935. Silloin hän avioitui rovasti Edvard Kaukovaaran kanssa. Laviassa hän opetti yhteiskoulussa uskontoa kahtena lukuvuotena. Hän oli myös kunnanvaltuuston jäsen, kuului Mannerheimin lastensuojeluliiton johtokuntaan ja harrasti raittius- ja pyhäkoulutyötä.

Sirkku Valtasaari oli syntynyt Rymättylässä. Hän valmistui Hämeenlinnan alakouluseminaarista 1931. Hän avioitui kirkkoherra Eino Kolarin kanssa. Nimikirjan mukaan hän kuoli 1939. Sirkka Elomaa oli syntynyt Lahdessa ja valmistunut Jyväskylän seminaarista. Hänen puolisonsa oli Yrjö Elomaa, joka kaatui sodassa 1940. Heillä oli 1934 syntynyt tytär. Haukijärveltä Sirkka Elomaa siirtyi 1943 Toivakan Paloskylän kouluun. Hän kuoli 1950 Toivakassa.

Tauno Heikkilä oli syntynyt 1907 Hämeenkyrössä kansakoulunopettaja Jalmari Heikkilän ja tämän vaimon Alviinan perheeseen. Hän valmistui Rauman seminaarista 1938. Ennen Haukijärvelle tuloaan 1944 hän toimi opettajana Kuusamon Nissin koulussa. Hän oli sodassa komppanianpäällikkönä 1939 - 1940 ja 1941 - 1944. Valitettavasti nimikirja ei kerro, mihin hän Haukijärveltä lähti.

 

Lisätietoja